Magyar éremeső Umagban

Az öt évvel ezelőtt életre hívott sorozatban első alkalommal indulhattak magyar versenyzők, miután a NEXON-Dunakeszi Teniszklub magára vállalta a magyarországi selejtezőtorna megrendezését, amelyre június elején került sor Dunakeszin. A négy-négy kategória győztesei kaptak jogot a horvátországi részvételre, ám az öt szabadkártyának köszönhetően végül tizenhárom fősre bővült a delegáció, amelyet Bogyó Tamás a NEXON-Dunakeszi Teniszklub vezetőedzője kísért el Umagba. A szakember a szombati döntőket követően elégedetten foglalta össze tapasztalatait:
− Várakozásaimnak megfelelően jól szervezett, jó hangulatú, magas színvonalú tornán vehettünk részt, a teniszklub, a klubház és a szállás egyaránt minden igényt kielégítő volt. A jól szervezettséghez az is hozzátartozott, hogy a csoportmérkőzések, a vigaszág és a páros találkozók révén azok a gyerekek is kellő játéklehetőséget kaptak, akik nem tartoztak a legerősebbek közé. De hát pont ez a célja egy ilyen tornának, szakmai szempontból tehát maximálisan elégedett vagyok a részvétellel. Külön öröm a számomra, hogy ebben az erős mezőnyben, nemcsak az érmesek, de valamennyi játékosunk nagyszerűen helytállt. Jó döntés volt kapcsolódni a sorozathoz, biztosan jövünk jövőre is. Nagyon remélem, hogy a sikereket látva, a következő évben a Magyar Tenisz Szövetség is felveszi majd a hivatalos versenynaptárába a hazai selejtezőtornát, a Hungarian Champions Bowl-t.
A közel egyhetes teniszeseményen előadásokat és műhelybeszélgetéseket is rendeztek. Az egyiket a 12 éven aluli gyermekek taktikai és technikai fejlesztéséről éppen Bogyó Tamás tartotta, aki így több külföldi kollégájával is megoszthatta tapasztalatait. Ennek eredményeképpen az egyik belgrádi teniszklubbal született megállapodás közös edzőtáborok szervezéséről, egy másik, török partner egyesület pedig előadások megtartására hívta meg a magyar szakembert.
Szombati eredmények:
Döntők.
Egyes. Leányok. U10: Kardos Lora – Luna Vujovic (montenegrói) 5:1, 5:0. Fiúk. Fiúk. U12: Kincses Kolos – Ludvig Hede  1:6, 6:2, 6:4. U13: Martin Ausias (spanyol) – Zsembery András 6:3, 7:5.
Páros. Leányok. U10: Kardos Lora, Zoja Peternel (szlovén) – Anastasia Colovic (szerb), Tea Kovacevic (bosnyák) 5:2, 5:0. U12: Linea Bajraliu, Nelllie Taraba Wallberg (svéd) – Hegedüs Alicia, Kaja Kadak (szlovén) 6:0, 6:0. Fiúk. U14: Kincses Kolos, Zsembery András – Marko Lazic (svájci), Nikola, Lulic (szerb) 6:2, 6:4.